Menu
Понеделник, 12 Юни 2017 18:15

Самодейците при читалището в с. Буково се представиха блестящо на Балкански шампионат по фолклор в Хисаря

Написана от
Самодейците при читалището в с. Буково се представиха блестящо на Балкански шампионат по фолклор в Хисаря снимка: община Мадан
Самодейците при читалище „Иван Вазов - 1958” – с. Буково се представиха блестящо на Шестия Балкански шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода 2017”, гр. Хисаря. Като достойни пазители на родопската песен талантливите самодейци се завърнаха с куп отличия.
Фолклорната певческа група при читалището смая журито с изпълнението на автентичните родопски песни „Ясно е слънце огряло“ и „Гори ми, гори, юначе“ . За своите изпълнения даровитите гласове бяха наградени със златен медал, Грамота за съществен принос при съхранение и развитие на балканските традиционни народни изкуства, званието „Балкански шампион“ и „Лауреат”.
Гайдарят на групата Славчо Кичуков, освен, че акомпанира на певиците, той изпълни и самостоятелно „Гайдарска сюита“, с което си заслужи златен медал, диплом и три грамоти.
Индивидуалните прекрасни изпълнения на песните „Горице- ситна, зелена“ и „Стани, мари моме“ от Валя Дъбова и „Росице, руса девойко“ и „Видим та, Севдим, познавам“ от Юлия Хаджиева, донесоха на солистките по един златен медал и по три грамоти за двете.
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!