Вторник, 15 Септември 2020 20:19

Съпроводен с много положителни емоции иззвъня първият училищен звънец в област Смолян

Съпроводен с много положителни емоции иззвъня първият училищен звънец в област Смолян
|||| |||| ||||

        „Пожелавам на учениците здраве и усърдие, да постигат високи резултати, с които да затвърждават авторитета на родните си училища! На учителите благодаря за неуморния труд, особено по време на извънредното положение, за доброто представяне на техните възпитаници на държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване! За това, че са толкова адаптивни спрямо предизвикателствата на времето и средата, в която живеем!“, областният управител Недялко Славов откри новата 2020-2021 учебна година в училищата, където е придобил началното и средното си образование – ОУ "Васил Левски" и СУ "Антим Първи" в родния му град Златоград.

    „Вълнуващо за мен бе отново да усетя училищната  атмосферата, сред която съм израснал! Но отбелязвам, че училищата са много променени, благодарение на инвестициите, извършени в тях!

     Честит първи учебен ден на всички ученици, учители и родители!“

     Славов изрази надежда, че новата учебна година, така както започва в класните стаи, ще премине и завърши присъствено. „Но нека сме отговорни и предпазливи при спазването на противоепидемичните мерки! COVID-19 ще тегне над нас още дълго, а образованието е сферата, в която бързо трябва да се научим да живеем заедно с вируса!“, каза областният управител и призова пандемията да не секва стремежът към знания. „Нека пазим уважението си към учителите и техния благороден труд, нека ценим образованието като най-голямото богатство! На добър час на всички! Успешна учебна година!“

     Заместник-областният управител Владимир Гърбелов беше официален гост на тържеството за откриване на новата 2020-2021 година в НУФИ „Ширика лъка“. Той приветства учителите, учениците и родителите, от името на областния управител Недялко Славов и от свое име. Пожела им здраве, много успехи и творчески вдъхновения!

    През настоящата учебна година в Националното училище по фолклорни изкуства „Широка лъка“ ще се обучават 68 ученика, като 22-ма от тях са новопостъпилите в осми клас.

      Днес в област Смолян новата учебната 2020/2021 година стартира за  1259 деца в подготвителни групи и 9109 ученици от І до ХІІ клас дневна форма на обучение. Броят на децата в ПГ на 5 години е 635, а на 6 години – 624. В първи клас тръгват 653 ученика, във втори – 658, в трети – 675, в четвърти – 860, в пети – 904, в шести – 833, в седми – 829, в осми – 808, в девети – 698, в десети – 710, в единадесети – 711 и дванадесетокласниците са 770.

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!