Със запалването на огъня на Спешъл Олимпикс бе даден старт на регионалните игри в ОУ „Проф.д-р Асен Златаров”

старт на регионалните игри Спешъл Олимпикс
Днес в  ОУ „Проф.д-р Асен Златаров”  в Смолян, по традиция,  бе  даден старт на регионалните игри на Спешъл Олмпикс България, съобщиха от община Смолян. Беше запален огънят на толерантността, който да грее,  свети и да призовава към честна игра.  Учениците ще демонстрират умения по футбол и народна топка, а състезанията се провеждат в двора на училището. Зам.-кметът Марин Захариев благодари на директора Николай Колев  и колектива на ОУ „Проф. д-р Асен Златаров” за организацията за провеждане на спортния празник и пожела спортсменска игра , много емоции  и успех в състезанията.  Той благодари и на  Ресурсния център в Смолян и на ОД на МВР за участието им  в организацията по провеждането на игрите.
Гости на тържеството бяха още Теодора Щерева от РИО на МОН, Емил Иванов –представител на България за Спешъл Олимпикс, както и двамата състезатели  изтеглени със жребий за участие в международните  летни  игри в  белгийския град  Антверпен   – Димитър Соколов и Вероника  Демирева .
Спешъл Олимпикс България продължава кампанията „Да играем заедно” за промоция на интегрирания спорт сред деца и младежи с   интелектуални затруднения и без такива. Кампанията се подкрепя традиционно от УНИЦЕФ, Спешъл Олимпикс Европа, Български футболен съюз и Българския съюз за физкултура и спорт по време на Европейската футболна седмица 2014. Регионалните спортни празници „Да играем заедно” се подкрепят от Български футболен съюз в рамките на програмата на УЕФА „GRASSROOTS”, над 50 български общини, фондация „ПроСпорт” и от над 150 доброволци от 50 български града.

 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре