Четвъртък, 28 Март 2013

Съвместно полиция, пожарна и социални в помощ на възрастни и самотни хора

Публикувана от
Калин Георгиев
Калин Георгиев Снимка: Смолян днес!
Калин Георгиев Калин Георгиев Снимка: Смолян днес!
Съвместни екипи на полиция, пожарна и социалните ще се грижат за самотните възрастни хора в цялата страна, каза главният секретар на МВР Калин Георгиев. Вчера той беше на посещение в Смолян. Патрулите ще посещават възрастните в малките населени места и ще ги инструктират за основните правила на безопасност. Към съвместните екипи ще се присъединят и граничните полицаи.   Според Георгиев хората в малките населени места ще знаят, че държавата е близо до тях.«С посещението на колегите възрастните и самотните усещат, че полицията е близо до тях. Логично е да им дадем повече сигурност», каза още главният комисар. Георгиев изрази доволството си от факта, че в ОД МВР Смолян тази категории хора са приоритет.
В Смолян гл.секретар на МВР посочи и резултатите от започналата по негово разпореждане преди 4 години акция „Перачите”. Операцията бе насочена към проверка на произхода на капиталите, вложени в застрояването на Пампорово. «След 4 години  усилия „Перачите”  даде 4 осъдителни присъди, постановления за събаряне на 5 постройки, 64 проверки и превенция по линия на икономическа престъпност. Хората с чисти капитали са продължили да работят, а сградите, за които има съмнения са останали в груб строеж”, посочи Калин Георгиев.
По отношение на престъпленията, извършени от и към малолетни и към уязвими хора, главният секретар на МВР заяви, че е доволен от резултатите. „Има минимален брой тежки престъпления от малолетни и непълнолетни срещу възрастни и трудно подвижни хора. Работата в тези две направления е добра”, каза Георгиев.  
Той даде добра цялостна оценка на работата на областната дирекция на МВР в Смолян.
 
Прочетена 1391 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!