Menu
Неделя, 20 Август 2017 14:02

Сбогом на желязното момче на Смолян

Написана от
Прочетена 6371 пъти
Последно сбогом на Величко Чолаков, желязното момче на Смолян. Носителят на световна титла от Ванкувър, на европейска – от Украйна, на бронз от Олимпиадата в Атина, сребърен медалист от световното първенство за младежи... Титли зад които се крие неимоверен труд с щангите и побеждаване на себе си. Отива си една усмивка на широкоскроен човек и баща на две деца. 
 
Като кмет на областния град за мен беше чест да връча огърлицата на Смолян на най-големия родопски богатир, за да стане почетен гражданин. Посрещали сме го с духовия оркестър и родопски гайди на летището в София, за да му покажем нашата гордост от усилията, които влага и медалите, които носи за България.  
 
В Родопите са раждат юнаци, ражда се и се култивира духът на спорта! Величко показа, че е Железен. И записа името си в историята не само на нашия край, но и на света. 
 
Сбогом на единствения български щангист с медал от най-тежката категория! 
 
Сбогом, Величко! 
 
Дора Янкова – народен представител от БСП за Смолянска област
 
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!