Menu
Вторник, 19 Декември 2017 13:13

Седем семейства са без покрив след пожар в с. Момчиловци

Публикувана от Прочетена 3496 пъти

Пожар в многофамилна къща в смолянското село Момчиловци остави седем семейства без покрив преди празниците, съобщиха от кметството.

Огънят е тръгнал от комина на триетажната къща, според информация от ОД на МВР- Смолян. Пламъците са унищожили покривната конструкция, мебели, домашна и компютърна техника, обзавеждане.

Жителите на Момчиловци започнаха благотворителна акция за събиране на дарения за възстановяване на жилищната сграда.

Пожарът в комина се разраснал за минути и обхванал цялата постройка. В гасенето на огнената стихия се включили почти всички жители на селото, известени с камбанен звън за критичната ситуация. За потушаването на огъня пристигнал екип пожарникари от Смолян.

Пострадалата къща е необитаема, седемте семейства са настанени при близки и роднини. От кметството заявиха, че многократно е поставян въпросът да се разположи противопожарен автомобил в самото село, тъй като в подобни ситуации е важна незабавната реакция, предаде БТА.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!