Събота, 26 Април 2014

Сезонните работници се осигуряват за здраве сами, ако не започнат друга работа

Публикувана от
Сезонните работници се осигуряват за здраве сами, ако не започнат друга работа
  снимка: Смолян днес!
Сезонните работници се осигуряват за здраве сами, ако не започнат друга работа снимка: Смолян днес!
Сезонно наети работници следва да се осигуряват за здраве сами, ако след изтичане на договорите им не започнат друга работа или се регистрират на трудовата борса без право на обезщетение.
По повод края на зимния сезон от офиса на НАП в Смолян напомнят, че за да ползват безплатните услуги на Националната здравноосигурителна каса, лицата за които възникне задължение да се осигуряват за своя сметка, трябва редовно да се внасят здравните си осигуровки и да подават еднократно декларация Образец 7  в офиса на НАП по местоживеене.
Декларация Образец 7 се подава задължително преди внасяне на средствата за здраве. Това трябва да стане до 25-то число на месеца, следващ месеца, в който е възникнало задължението за едно лице да се осигурява за своя сметка. В същият срок се заплаща и здравната осигуровка. И през тази година нейният минимален размер е 16.80 лв.
Повече информация за попълване на декларациите, плащане на осигурителните вноски и новостите, може да се получи на телефона за информация на НАП 0700 18 700 на цената на един разговор.
Прочетена 1028 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!