Ще има форум в София „Mладите хора и Европа: #ИзползвайГласаСи”

Ще има форум в София „Mладите хора и Европа: #ИзползвайГласаСи”

На 8 април 2024 г. от 10 ч. в Народното събрание, пл. „Народно събрание“ №2, Бюрото на Европейския парламент в България организира форум „Mладите хора и Европа: #ИзползвайГласаСи”, който ще се проведе под патронажа на парламентарната комисия по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната.

Събитието ще даде възможност на над 160 млади хора да се срещнат с членовете на Европейския парламент Андрей Ковачев, (ЕНП), Петър Витанов, (С&Д), Атидже Алиева-Вели, (Обнови Европа), Ангел Джамбазки, (ЕКР), както и с народни представители от Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната и от Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, и да обсъдят с тях въпросите, които ги вълнуват.

Едновременно с това младите участници ще имат възможност да се включат в четири практически занимания на различни теми, свързани с гражданската активност и младежкото участие, демокрацията, бъдещето на Европа, дезинформацията и намаляването на отпадъците, които ще бъдат модерирани от Национален младежки форум, екологично сдружение „За Земята“, платформата „Землевеж“ и Стефан Попов - Чефо.

Дебатът с евродепутатите ще бъде предаван пряко онлайн и може да бъде проследен на канала на Бюрото на ЕП в YouTube и на страницата във Facebook.

 

Европейски  парламент, Бюро за връзки в България
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре