Ще има онлайн среща с евродепутати на 11 септември от 10.00 часа за това какво очакват гражданите за Европейския съюз

Ще има онлайн среща с евродепутати на 11 септември от 10.00 часа за това    какво очакват гражданите за Европейския съюз

Бюрото на Европейския парламент в България Ви кани на онлайн среща с евродепутати на тема „Очакванията на гражданите за Европейския съюз“  на 11 септември 2020 г., петък, от 10.00 до 11.30 ч. Целта на срещата е да предостави платформа за дебат и да събере обратна връзка от гражданите за техните очакванията за това какви трябва да бъдат приоритетните области на действие на ЕС в краткосрочен и средносрочен план.

В събитието ще вземат участие членовете на Европейския парламент Ева Майдел (ЕНП), Илхан Кючюк (Обнови Европа), Ангел Джамбазки (ЕКР) и Андрей Слабаков (ЕКР). Модератор ще бъде проф. Ингрид Шикова, експерт по европейските политики.

На 16 септември по време на първата пленарна сесия на Европейския парламент в Страсбург след избухването на епидемията от COVID-19  Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще произнесе първата си годишна реч за състоянието на Съюза. Това е ключов момент за дебати, в който ЕП държи сметка на ЕК за приоритетите и действията й за намиране на решения за смекчаване на последиците от икономическата и здравната криза. На срещата с евродепутатите гражданите ще могат да дадат израз на своите очаквания и опасения, както и да отправят призиви за действие, за да се гарантират ясни правила и условия за това как ще бъдат използвани европейските средства. Ще могат да чуят и мнението на евродепутатите за това как според тях трябва да действа ЕС на световната сцена, за да се изправи пред външните предизвикателства.

За да заявите мнението си по някои от обсъжданите въпроси, можете да отговорите на анкетата ни в платформатa sli.do с код #EUBG.

За участие в срещата е необходима регистрация на http://epfacebook.eu/qsUC с краен срок до 12.00 ч. на 10 септември 2020 г. Хората, които не успеят да се регистрират, ще могат да следят срещата на живо на Фейсбук страницата на Бюрото на ЕП в България. Можете да изпращате въпросите си към участниците предварително в платформатa slido: https://www.sli.do/ с код #EUBG или да ги запишете на видео и да ни ги изпратите.

Очакваме Ви!

Теодор Стойчев,

Ръководител на Бюрото за връзка

на Европейския парламент в България

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре