Ще се проведе конференция „Кръговата икономика и възможностите за българския бизнес“ на 23 февруари в София

Ще се проведе конференция „Кръговата икономика и възможностите за българския бизнес“ на 23 февруари в София
Кръговата икономика има за цел да повиши конкурентоспособността, да стимулира устойчивия икономически растеж и да създаде нови работни места. Какви са европейските политики и възможностите за България от прилагането на новия икономически модел ще бъде обсъдено на конференция, организирана от европейския депутат Ева Паунова (ЕНП) и Министерството на околната среда и водите в партньорство с Информационното бюро на Европейския парламент. Събитието ще се проведе в София на 23 февруари 2016 г. (вторник), от 13.00 ч. в Дома на Европа на ул. „Г. Раковски“ № 124 и е с предварителна регистрация на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Дискусията ще може да бъде гледана на живо на europarl.bg.
Конференцията „Кръговата икономика и възможностите за българския бизнес“ ще бъде открита от Томислав Дончев, заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика. Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще представи темата „Кръгова икономика за устойчива околна среда“. Министърът на икономиката Божидар Лукарски ще се включи в събитието с темата „Иновации и конкурентоспособност – възможности за българския бизнес“. Евродепутатът Ева Паунова от своя страна ще представи „Европейски политики за развитие на кръговата икономика“.
На събитието ще бъдат представени актуални теми, свързани със законодателния пакет от мерки на Европейската комисия за развитие на нова институционална рамка в областта на кръговата икономика. Акцент ще бъде поставен на националните политики на България и възможностите за финансиране на мерки за иновативни икономически модели, насочени към ресурсна ефективност и глобална устойчивост.
 
 Информационно бюро на Европейския парламент в България
 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре