Понеделник, 14 Септември 2020 19:53

„Що е то предприемачество?” бе темата на откриващото събитие на Програма BASE – Бизнес академия за стартиращи предприемачи в Смолян

„Що е то предприемачество?” бе темата на откриващото събитие на Програма BASE – Бизнес академия за стартиращи предприемачи в Смолян
|||| |||| ||||

Със силно мотивиращо първо занимание стартира Програма „BASE - Бизнес академия за стартиращи предприемачи“ в Смолян. Събитието се проведе на 12 септември в „Посетителски информационен център – Сосковчето“, град Смолян и имаше за цел да въведе участниците в Програмата, представяйки темата: „Що е то предприемачество?”. Събитието стартира с  приветствия от страна на организацията домакин – Сдружение „Магна Натура“, гр. Смолян, както и от фондация „Америка за България“ и ръководството на община Смолян, което в писмен вид изпрати своето мотивиращо послание към участниците. Основен лектор бе Апостол Дянков - Мениджър проекти/Устойчив поминък в „Джуниър Ачийвмънт“, България. В рамките на заниманието участниците получиха повече информация и разсъждаваха върху редица теми, свързани с начините по които се избира печелившата бизнес идея, успешния модел на предприемаческо мислене, както и върху въпросите какъв е устойчивия, отговорен и регенеративен бизнес, нуждата от създаване на добавена стойност с парични и непарични измерения върху продукта и услугата. В допълнение, бяха представени бизнес казуси и разработена канава за бизнес модел по конкретно избрана от участниците бизнес идея.  Събитието бе първото от общо 13 занимания в рамките на есенното издание на Програмата в Смолян, планирана да се провежда с по едно занимание всяка седмица. Във втората седмица от Програмата участниците ще имат възможност да посетят местен бизнес в района на изворите на река Арда и да се запознаят с предприемач, стопанисващ атракция изцяло в духа на природата на Родопите и включваща къща за гости, снабдена с енергия от възобновяеми източници и представяща по изключително атрактивен за посетителите начин природното богатството на Родопа планина. Като допълнение, с участието на местен експерт, ще бъде разгледана в по-широк контекст темата за развитието на локален бизнес в услуга и с помощта на местната общност.

Програма „BASE – Бизнес академия за стартиращи предприемачи“ – град Смолян се изпълнява от Сдружение „Магна Натура“, с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“. Специален фокус на Програмата в Смолян е развитието на бизнес идеи, базирани върху възможностите, които природата и богатото биоразнообразие на региона предоставят.За повече информация, г-жа Андреана Трифонова – Координатор на Програма –„BASEв Смолян, телефон 0885070457 или e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!