Menu

Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.
Вторник, 19 Януари 2016 23:00

Шулц осъди терористичните атаки в Истанбул и Уагадугу

Публикувана от Прочетена 1564 пъти
Шулц осъди терористичните атаки в Истанбул и Уагадугу © European Union 2016 - European Parliament
Председателят на ЕП Шулц осъди терористичните атаки в Истанбул и Уагадугу, съответно на 12 и 15 януари, и призова за повече сътрудничество в рамките на ЕС срещу тероризма. Той заяви, че борбата с тероризма ще се води на базата на демократични ценности, използвайки полицията, върховенството на закона и сътрудничеството в ЕС.
Новата година започна, както завърши и старата – с убийствено насилие и дълбока тъга. След бруталните терористични атаки в Париж, Копенхаген, Тунис, Джакарта и на други места, на 12 януари атентат в сърцето на Истанбул уби десет германски граждани на ЕС и рани девет, някои от които сериозно. Атентатът на 15 януари в Уагадугу, Буркина Фасо, причини смъртта на повече от двадесет души от седем страни, отбеляза господин Шулц.
Той предаде тъгата на Парламента на близките и приятелите на жертвите и пожела бързо оздравяване на ранените.
„Тероризмът без граници се цели в нашата свобода и е заплаха за всички нас, в Турция, в Европа и другаде. Ние няма да позволим тези цинични убийци да ни уплашат“, обеща Шулц. Той също така подчерта нуждата от повече сътрудничество в ЕС в борбата с тероризма.
 
Информационно бюро на Европейския парламент в България
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!