Вторник, 12 Март 2019 10:36

Сирни заговезни в Устово

Сирни заговезни в Устово

С празнична програма и кукерско шествие бе отбелязан денят на всеобщото опрощение – Сирни Заговезни в Устово. На площада в квартала  се събраха много хора, за да отбележат станалия вече традиционен празник Прошка или Пустове.

DSC02227.JPG

Самодейните състави при читалище „Кирил Маджаров-1866” се погрижиха за доброто настроение на присъстващите. Последва традиционното наддаване за правото да се запали празничния огън, наречен Орада. След кукерския танц около лумналия огън, с който ритуално бяха прогонени злите сили се извиха  кръшни български хора.

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!