Сиромашкото лято си отиде, първите валежи от сняг ще бъдат в София

Сиромашкото лято си отиде, първите валежи от сняг ще бъдат в София

През почивните дни облачността беше по-често значителна и донесе валежи през неделния ден. Температурите също рязко се понижиха.

"На 2 ноември имаше рекорд в Пловдив - 30 градуса, но сиромашкото лято ни напусна официално и ни предстои динамична седмица, защото през първите дни времето ще ни държи в есенна обстановка и до края на седмицата е възможно зимата да "почука" на вратата ни. Температурите ще се понижат доста",  каза синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова в студиото на "България сутрин".

Тя сподели, че до четвъртък ще усетим чувствителното захлаждане.

"От днес до сряда ни очакват повече мъгли и ниска облачност, а в средата на деня - повече слънчево време. Температурите ще са в интервала между 15 и 19 градуса. Вторник, сряда и четвъртък ще бъдат с 1-2 градуса по-ниски. В петък вятърът ще се ориентира от североизток и ще нахлуе по-студен въздух, който ще понижи температурите. Тогава е възможно да има и превалявания в населените места, границата между дъжд и сняг ще е под 1000 метра надморска височина", допълни Янкова в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ първите валежи от сняг се очаква да бъдат в столицата.

"Все по-често вече ще се радваме на снежните картини, въпреки че дългосрочната прогноза за зимата е с 1-1,5 градуса по-топла. А над Балканите обстановката ще се нормализира, валежите ще спират и ще преобладава разкъсана облачност. В Гърция имаше доста тежка обстановка, отново наводнения. Много от магазините са под вода, няма сериозни материални щети", подчерта синоптикът.Янкова добави, че захлаждането ще е краткотрайно: "Към средата на месеца ще се редуват по-топли и по-студени дни. Няма да има толкова валежи, повече ще преобладават слънчевите дни. Към края на ноември температурите ще паднат вече по-чувствително и захлаждането ще продължи по-дълго."
 
Източник: Bulgaria ON AIR
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре