Ски шествие с носии се спуска от вр.Снежанка на 3 март

Снимка: Архив
 

Навръх националния празник 3 март по пистите в курорта Пампорово  отново ще се проведе най-голямото ски спускане на участници облечени в народни носии. Най-пъстрото и сплотяващо събитие за отбелязване на Националния празник на България вече се превърна в традиция. Празничното ски шествие в сърцето на планината отново ще зареди присъстващите облечени в пъстри носии върху белия сняг с много настроение, надежда и сила.

Навръх 3 март ще засвидетелстваме почит и уважение към българската история и изпратим мощно послание за любов, подкрепа и мир до всички, които днес имат нужда от това, категорични са организаторите.

От 10.30 до 11.30 ч. всички лифтове до кулата "Снежанка" ще извозват участниците в шествието безплатно. За да се избегнат опашките на лифт "Студенец", организаторите призовават да се използват и другите съоръжения - на "Стойките" и "Малина". Ще има специално подготвена зона за старт на шествието, а ски-патрул ще се грижи за подреждането и безопасността на участниците.

В 11.20 ч. програмата предвижда всички събрани на върха да разпънат голямото Българко знаме. След това започва спускането надолу по зелената писта номер 6 до плаца на "Студенец". Шествието ще бъде бавно и славно, като родопска песен и според указанията на ски-патрула. Гайдите, песните и радостните възгласи ще бъдат неизменни спътници по време на спускането. Точно в 12.00 часа шествието акостира на плаца "Студенец", където с почит ще се изслуша химна на България. 

Програмата ще продължи с големи български хора, които да покажат силата на сплотената общност.
 
Източник: БНР
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре