Скулпторът Рашо Митев от Смолян ще вае пясъчни фигури от филмови сцени на фестивал в Русе

Пресконференция с участниците в Заседателна зала на Община Русе
Днес започна първия Международен фестивал на пясъчните скулптури в Русе. 10 скулптори от 7 държави са вече в Русе, за да изваят своите уникални пясъчни фигури на тема „Кино“. Инес Уланде от Латвия, Донатас Моцкус от Литва, Кацухико Чаен – Япония, Руслан Коровков – Русия и Ирина Тафлевская – Украйна, Иля Филимонцев – Русия, Якуб Зимачек – Чехия, и българите Огнян Читаков от Асеновград, Рашо Митев – Смолян, и Даниел Кънчев от Русе, още тази вечер ще започнат да пресъздават от пясък любими филмови сцени. Съвсем скоро  на брега на Дунава русенци ще имат възможност да открият Индиана Джоунс, Мерилин Монро, Прометей, Тарас Булба, Самураи, Чарли Чаплин и хлапето, Мария Антоанета и др.
Десетте двуметрови фигури ще радват русенци и гостите на града до късна есен или до тяхното естествено разрушаване. За да бъдат предпазени от влиянието на климатичните условия те ще бъдат запечатани по специална технология.
И за да бъде още по-забавно, организаторите – Община Русе и Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“, са предвидили съпътстваща програма.
Официалният финал на състезанието ще се състои тази неделя, 14 юни, съобщиха домакините от община Русе.
 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре