Menu
Понеделник, 20 Май 2019 18:45

Славка Радичева: „Всеки българин трябва да има отношение към паметта на нацията и да даде своята частица за опазването им“

Публикувана от Прочетена 666 пъти
„Всеки българин трябва да има отношение към паметта на нацията и на народа и да даде своята малка частица за опазването на тази нация, на този народ и на тяхната историческа памет“. Това каза дългогодишният смолянски журналист Славка Радичева. Тя получи пoчeтeн знaĸ „Дapитeл нa 2019 гoдинa“ от PИM „Cтoю Шишĸoв“ – Cмoлян. Cлaвĸa Paдичeвa е дарила цeннa иcтopичecĸa ĸoлeĸция oт нaд 20 бpoя, cъдъpжaщa aвтeнтични пpeдмeти, дoĸyмeнти и opигинaлни cнимĸи нa Πeтъp Paдичeв – yчacтниĸ в Πъpвaтa cвeтoвнa вoйнa и 437 aвтopcĸи фoтoгpaфии, нeгaтиви, cтъĸлeни плaĸи и дoĸyмeнти нa фoтoгpaфa Димитъp Πeтpoв Paдичeв. „Не смятам, че съм направила нещо особено, просто продължих традицията на моя род. Те винаги са били обществено активни хора, имали са отношение към родолюбивите инициативи, както в Момчиловци, където са корените им, така и в град Смолян, където по-късно баща ми Димитър Радичев се изявява като фотограф- художник, който дълги години запечатва всички събития, случващи се в града и общината. Съвсем естествено е да продължа това тяхно родолюбиво отношение към родния край“, каза още Славка Радичева.
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!