Четвъртък, 06 Юли 2017 16:06

След питане на Садъков, свикват Национално съвещание за проблема с корояда

Хайри Садъков
Хайри Садъков Хайри Садъков

След питане на народният представител на ДПС от Смолянския регион Хайри Садъков, Министерството на земеделието и горите свиква спешно Национално съвещание за проблема с корояда в Родопите.

Въпросът, който бе повдигнат от Садъков е обща загриженост и позиция на ДПС и бе поставен от зам.-председателя на Комисията по земеделие Бюрхан Абазов от Движението, по време на вчерашният блиц контрол с министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов. „Въпросът, който бе поставен от Хайри Садъков се оказа много актуален, по признание на ръководството на Агенцията по горите. От там признаха, че има известно забавяне с обработката на документацията и съответно с разрешаването на този проблем с корояда.

До края на седмицата ще се свика Национално съвещание с ръководителите на шестте горски предприятия в България, за да се размени информация и съответно да им се дадат указания, как да стиковат дейността си, за да се подобри обработката на подобни заразени участъци“, коментира Абазов.

Според него, благодарение на активността на Хайри Садъков и съответно на ДПС, ще бъде факт това съвещание. По данни от ЮЦДП от миналата седмица, Заразата по дърветата в Родопите настъпва застрашително. Регистрираните са общо 150 800 кубика заразени дървета от различни видове корояди и гъбични инфекции, като те са разположени на общо на 2 589 хектара.

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!