Menu
Четвъртък, 13 Декември 2018 13:45

Сменят личния си лекар, ако желаем, през декември

Публикувана от Прочетена 850 пъти

През месец декември пациентите, които желаят, биха могли да сменят личния си лекар. „Здравната каса дава възможност и през останалото време да се извърши тази процедура, но е желателно да се спазват двата периода в годината, регламентирани със Закон, защото в противен случай се създават неудобства”, каза директорът на РЗОК – Смолян д-р Кузман Гелов. По думите му цялата информация влиза в електронните регистри на Касата и смяната на джипито през друго време създава неудобства при изчисления на възнагражденията.  

За 19 години цифрата на пациентите, които сменят личните си лекари варира между 1 и 1,5 %. „Една от причините за това е субективния фактор, т.е. отношение между лекар и пациент. На следващо място е смяната на местожителство, миграция и т.н.”, каза още д-р Гелов.

Пациентите имат възможност да сменят джипито си два пъти в годината - през юни и през декември, уточниха от здравната каса в Смолян.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!