Смоленски епископ Висарион  ни прикани  да вярваме в майчините молитви на Пресвета Богородица и да следваме добродетелния й живот  

Смоленски епископ Висарион  ни прикани  да вярваме в майчините молитви на Пресвета Богородица и да следваме добродетелния й живот   Смоленски епископ Висарион  ни прикани  да вярваме в майчините молитви на Пресвета Богородица и да следваме добродетелния й живот   Смоленски епископ Висарион  ни прикани  да вярваме в майчините молитви на Пресвета Богородица и да следваме добродетелния й живот  

Малко повечерие с целия Богородичен  акатист отслужи Смоленски епископ Висарион, в петък, 16 април, в храм „ Успение  Богородично” – с. Широка лъка.В служението участваха отец Иван Марински, иконом Запрян Шиков, иподякони, четци и певци. За празничната Вечерня дойдоха и боголюбиви християни от смолянския квартал Райково, за да почувстват със сърцата си величието на Светата Майка.  И всички заедно  й се помолиха усърдно,  с голяма  надежда,  за спасение от беди и болести, за опрощаване на човешките съгрешения и омиротворяване на душите.

Едва ли има християнско семейство,  което да не  почита Светата Майка. Обикновено нейната икона стои на видно място в много домове. На Пресветата Богородица се молим за зачатие, за леко раждане, за успех и щастие на децата, за здравето на нашите майки и бащи, за близки и за самите себе си. Молим й се съкровено, защото знаем, че тя е нашата застъпница пред Божия син и е изпълнена с милосърдие.  Тя е нашата  радост и утешение, сред житейските ни скърби.  Тя също като майка е преживяла много страдания, болка и тревоги, видяла е с очите си мъчителната смърт на своя син.

Но над всичко доминира нейният добродетелен живот, изпълнен със смирение, чистота, послушание, вяра, премъдрост.

Именно затова тя е почитана и възвисявана – показателен факт е, че на нейното Успение са присъствали всички останали живи апостоли ./ само Тома закъснява с три дена/.

В края на вдъхновено отслужената възхвала,  епископ Висарион ни прикани да вярваме в майчините молитви на Пресветата Богородица и да следваме добродетелния й живот.

Сийка КЕТЕВА

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре