Menu
Петък, 29 Септември 2017 20:16

Смолян и областта отново домакини на Международния театрален фестивал за деца и младежи „Забранено за възрастни“

Написана от
Прочетена 970 пъти

6-тото издание на Международния театрален фестивал „Забранено за възрастни“ ще се проведе в Смолян и още 13 населени места в едноименната област – Баните, Девин, Доспат, Златоград, Мадан, Неделино, Рудозем, Смилян, Средногорци, Старцево, Чепеларе, Широка Лъка. В него ще вземат участие професионални куклени, танцови и улични трупи от България, Турция, Холандия и Израел. Те ще изнесат над 30 представления на около 20 различни сцени. Ще бъде представен и нов български игрален филм за деца.

Фестивалът е събитие не само с регионално, но и с национално значение и се организира от Фондация “За Родопите” в съорганизаторство с Община Смолян и със съдействието на Министерство на културата, Фондация “Америка за България”, Програма “Изкуство в движение”, Фондация “Арт Офис”, Израелско посолство в София, Областна администрация Смолян, общини, кметства и читалища от Област Смолян и др. Събитието се провежда в подкрепа на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019”, а програмата извън областния град е под егидата на Областния управител на Област Смолян.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!