Menu
Четвъртък, 17 Май 2018 18:30

Смолян и Зул отбелязват 20 години от подписването на споразумението за побратимяване

Публикувана от Прочетена 1625 пъти

През 2018 г. Смолян и Зул празнуват 20 годишнината от подписването на споразумение за побратимяване и партньорство. По този повод в градската художествена галерията на германския град бе открита изложба на смолянския художник Стефан Данчев. Изложбата бе открита през април, когато по покана на кмета на града, в Зул гостува делегация от Смолян, водена от зам.-кмета инж. Мариана Цекова. В делегацията бе и Стефан Данчев, а Атанас Пеев, поздрави домакините с изпълненията си на родопска гайда.

Посещението и откритата изложба са поредната добра инициатива от ползотворното сътрудничество между двата града през изминалите 20 години. Всяка година се провеждат различни съвместни събития в Смолян и Зул. През лятото на миналата година се проведе десет дневен лагер на младежките доброволчески отряди от побратимените градове, а през месец октомври германския град участва със свой щанд в Туристическото изложение „Планините на България-гостоприемство в четири сезона“ в Смолян.

Изложбата на смолянския художник Стефан Данчев ще продължи до 3-ти юни т. г.

Пресцентър на община Смолян

 

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!