Menu
Вторник, 10 Октомври 2017 17:28

Смолян отново е определен за централно събитие в Световния ден на ходенето

Написана от
Прочетена 1489 пъти
Смолян отново е определен за централно събитие в Световния ден на ходенето снимка: община Смолян

За поредна година в Смолян ще се отбележи Световният ден на ходенето. Стартът ще бъде даден на 14 октомври /събота/ от 10,30 часа. Походът ще започна от пешеходната зона на пл.”Свобода” до резерват „Амзово”, трасето е с дължина 4,6 км. Община Смолян провежда и участва в Световния ден на ходенето повече от 11 години. Проявата цели популяризиране на ходенето като ефективна и лесна за практикуване двигателна активност за хора от всички възрастови групи.

Организатори на национално ниво са Министерството на младежта и спорта, Българската асоциация „Спорт за всички” /БАСВ/, а на местно ниво община Смолян в партньорство със сдружение „Фън ин дъ маунтин“ и всички институции и организации, имащи отношение към здравето и спорта. В Световен мащаб проявата се подкрепя от Международния Олимпийски комитет . Събитието се провежда винаги през месец октомври.

И през тази година Световният ден на ходенето в гр. Смолян е определено за централно събитие в страната.
Организаторите са подготвили томбола, различни игри и много лакомства за участниците.

Проявата е част от събитията, свързани с отбелязването на 105 години от Освобождението на Родопите и е включена в Спортния календар на община Смолян.

Пресцентър на община Смолян

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!