Menu
Четвъртък, 26 Юли 2018 17:00

Смолян посрещна тържествено 35-ия контингент след успешната мисия в Афганистан

Публикувана от Прочетена 3900 пъти

Заместник-областният управител Владимир Гърбелов поздрави, от името на областния управител Недялко Славов и от свое име, участниците от 101-ви Алпийски полк в 35-ия контингент на Въоръжените сили на Република България за успешната мисия в Афганистан. Той изказа благодарности за всеотдайната им служба, високия професионализъм и доблестта, с които служат и защитават авторитета на Българската армия. Гърбелов пожела здраве и благоденствие на военнослужещите и семействата им, успешни бъдещи мисии и винаги да се връщат живи и здрави у дома.

Днес с тържествен ритуал Смолян посрещна 35-ия контингент на Въоръжените сили на Република България, който успешно приключи участието си в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа“. Контингентът замина преди повече от шест месеца в състав от 158 военнослужещи, включващи национален елемент, рота за охрана, екип от съветници и щабни офицери в щаба на мисията на НАТО. Национален командир на контингента е полковник Георги Маргитин, командир на ротата за охрана е майор Стефан Димов, а помощник-национален командир – полковник Камен Иванов. Подготовката, изпитите и сертификацията на 35-ия контингент бяха проведени в 101-ви Алпийски полк в Смолян, откъдето е и основната му част.

Със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, военнослужещи от контингента бяха наградени за отлична военна служба. Грамотите и наградите бяха връчени лично от заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов.

Тържественият ритуал по посрещането уважиха заместник-областният управител Владимир Гърбелов, заместник-кметът на община Смолян Венера Аръчкова, заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, генерал-майор Михаил Попов – командир на Сухопътните войски, генерал-майор Любчо Тодоров – командващ на съвместното командване на силите, секретарят на архиерейското наместничество в Смолян отец Запрян Шиков, директори и представители на държавни институции и ведомства, представители на медиите, граждани.

 

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!