Menu
Четвъртък, 11 Април 2019 16:28

Смолянчанин колекционира магнити. Притежава над 400 от различни дестинации в света

Публикувана от Прочетена 2960 пъти
Георги Пацеджиев Георги Пацеджиев снимки: личен архив

Повече от 10 години Георги Пачеджиев от Смолян събира магнити за хладилник. В момента колекцията му наброява 420 бройки. Първият туристически символ закупил от Турция при посещение в южната ни съседка. От там насетне събирането на магнити се превръща в хоби и приятелите му започват да му носят подобни подаръци от своите пътувания.

Това разказа 48-годишният Георги Пацеджиев, който се занимава с частен бизнес в сферата на ВиК услугите. В колекцията си притежава магнити от почти всички краища на света. Най-ценните за него са рицарят от Малта и магнит от Йерусалим.

425711376_IMG-f9e05e6a1780cf20d83fc300f138f6e9-V.jpg

 

Последното му попълнение е специален подарък от актрисата Деси Минчева и съпругът й режисьорът Петър Тодоров, които наскоро бяха в Перу, където посетиха Мачо Пикчу - архитектурният комплекс, построен от инките през 15 век, който през 1983 година влиза в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

„Първоначално започнах да слагам магнитите на хладилника, където им е мястото, но след като станаха много, се наложи да изработя специални табла, с размери 70 см/1 м. Вече имам четири пълни такива“, каза Пачеджиев. От тук насетне той ще продължава да обогатява интересната си колекция и да пътува по света, макар и мислено, благодарение на своето хоби.

 

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!