Menu
Сряда, 10 Януари 2018 09:52

Смолянско на опашката в класацията по достъп до интернет

Публикувана от Прочетена 924 пъти

Смолянско се нарежда на едно от последните места в страната, по достъпност до интернет в домакинствата. През миналата година едва 56,5 % от семействата в региона са имали в домовете си интернет свързаност, като се отчита и спад с малко над 3% спрямо 2016 г, предаде Дарик.

Това става ясно от изнесените данни от Териториалното статистическо бюро – ЮГ в Смолян, след проведеното изследване за използване на информационно-комуникационни технологии в областта.  В сравнение с домакинствата в страната, където средно достъп на тази комуникационна услуга имат 67.3%, Смолянско се нарежда на 24-то място.

През 2017 г. 52% от населението в област Смолян на възраст между 16 и 74 години се възползва от удобствата на глобалната мрежа всеки ден или поне веднъж седмично. В регулярното използване на интернет от лицата в сравнение с предходната година е регистриран ръст от 1.2 процентни пункта, а в сравнение с 2012 г. - ръст от 8.2 %.

Жените в областта изпреварват по активност мъжете при редовното използване на интернет като относителните им дялове са съответно 52.1 и 51.9%.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!