Menu
Четвъртък, 01 Ноември 2018 10:36

СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ИЗЛЕЗЛИ ОТ УПОТРЕБА ГУМИ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ГИ ПРЕДАВАТ В СЕРВИЗИ И ЦЕНТРОВЕ ЗА ПРОДАЖБА

Публикувана от Прочетена 813 пъти
Община Смолян уведомява всички собственици на излезли от употреба гуми - ИУГ, че е задължително те да бъдат предавани в сервизи и центрове за продажба и/или смяна на гуми. 
 
Съгласно Наредбата за изискванията за третиране на излезли от употреба гуми, собствениците на такива центрове са задължени да сключват договори с организации по оползотворяване на ИУГ или с лица, които пускат на пазара гуми и изпълняват задълженията си индивидуално или с лица, притежаващи съответния разрешителен документ за извършване на дейности с отпадъци.
 
Също така трябва да осигурят възможност за приемане на излезли от употреба гуми от крайните потребители, като не дължат заплащане.
 
Забранява се складирането и изхвърлянето на излезли от употреба гуми по тротоари, улични платна, зелени площи, до съдовете за битов отпадък, разделно събиране и други обществени места.
 
При констатирано нарушение ще бъдат налагани санкции в размер от 300 до 1 000 лв., съгласно действащата нормативна уредба. 
 
При отказ от собствениците на такива сервизи и центрове да приемат излезлите от употреба гуми от крайните потребители, ще бъде налагана имуществена санкция в размер от 3000 до 10 000 лв .
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!