Menu
Вторник, 13 Март 2018 13:49

Социалната услуга “Личен асистент” продължава в община Чепеларе

Публикувана от Прочетена 667 пъти

На 22.02.2018 г. Община Чепеларе подписа Споразумение с Агенцията за социално подпомагане – София. С него на основание чл.20 от ПМС №332/ 2017г. се осигурява финансиране за продължение на предлаганите досега в общината социални услуги в домашна среда /„Личен асистент“, „Социален асистент“, „Домашен помощник“/ до края на настоящата година.

На проведената пресконференция по повод приключване на проекта „Община Чепеларе - иновативни социални услуги за независим живот”, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 се отчете, че с неговата успешна реализация е осигурен достъп до подкрепящи и интегрирани социални услуги на общо 82 лица в неравностойно положение от 9 населени места на общината.

Със споразумението се осигурява възможност подкрепата и предоставяните услуги в домашна среда за тези лица да продължат, като общината осигурява средствата за предоставяне на специализираните услуги на Центъра. Заедно с това е организиран приема на документи на нови кандидати за ползване на услугите и за работа, предстои да се извърши оценка на потребностите на кандидат - потребителите, да се проведе интервю с желаещите да предлагат услугите в домашна среда. Така ще се осигури социална подкрепа и подходящи услуги за още нуждаещи се лица в рамките на финансирането по подписаното Споразумение.

Община Чепеларе отчита, че с продължаващата подкрепа за дейността на Центъра за услуги в общността и домашна среда - Чепеларе се реализира устойчив модел на интегрирани междусекторни социални услуги, което допринася за социалното включване и по-добро качество на живот на хората в риск и техните семейства.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!