Menu
Понеделник, 06 Август 2018 13:26

Социално предприятие са създава в Златоград

Публикувана от Прочетена 1004 пъти

Социално предприятие предстои да се създаде в Златоград, съобщиха от Общинската администрация. В предприятието ще бъдат ангажирани 32 безработни от уязвими групи, осигурявайки субсидирана заетост за срок от една година. Социалните дейности са в рамките на проекта "Създаване на социално предприятие в град Златоград", финансиран от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Предвижда се предприятието да развие две дейности- "Обществена пералня с химическо чистене" и "Благоустрояване, озеленяване и почистване на зелени площи".

Замисълът е социалната институция да продължи да функционира и след приключването на проекта, запазвайки заетостта на поне 16 от наетите лица. За субсидираните работни места в предприятието ще се подберат хора от уязвимите групи: безработни с трайни увреждания; безработни над 54 годишна възраст; продължително безработни лица; безработни лица с основно образование и без професионална квалификация; безработни самотни родители (осиновители) и/или майки (осиновителки) с деца до 5-годишна възраст.

Ангажираните по проекта ще получат психологическа подкрепа и ще бъдат обучени за придобиване на професионална квалификация, даваща им повече шансове на пазара на труда.

Проектът се реализира в партньорство между Сдружение "Център за развитие и подкрепа на бизнеса" и Община Златоград и е на обща стойност 391 155.58 лв., от които 332 482.25 лв. европейско и 58 673.33 лв. национално съфинансиране, уточняват от Общинската администрация.

Източник: БТА

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!