Menu
Четвъртък, 15 Септември 2016 22:33

СОУ „Васил Левски” в Ардино става Средно училище

Публикувана от Прочетена 3142 пъти
СОУ „Васил Левски” в Ардино става Средно училище снимка: Гюнер ШЮКРИ
От тази учебна година СОУ „Васил Левски” в Ардино е вече Средно училище. Промяната е по новия закон за предучилищното и училищното образование.
С издигане на националния флаг и посрещане на училищното знаме днес започна празникът за откриване на новата учебна година в най-голямото ардинско училище.
„Всичко което се случи в нашето общество още веднъж доказва, че ние българите продължаваме да имаме остра чувствителност към проблемите на образованието, ние разбираме че в утрешния ден линиите на социални различия ще се чертаят не толкoва чрез богатството материален смисъл, колкото чрез знанието, чрез образованието. Че богата и просперираща нация може да бъде само образованата нация”, с тези думи се обърна към учениците директорът Аника Петрова. Тя пожела успех на всички ученици!
418 са учениците, които ще бъдат обучавани от 1 до 12 клас в СУ „Васил Левски”.
45 първокласници прекрачиха за първи път училищния праг. С рецитал те поздравиха по-големите ученици и бъдещите си учители.
След като директорът Аника Петрова плисна менчето с вода пред първокласниците, те тръгнаха, водени от класните си ръководители Фахрие Юсеинова, Айсен Саидова, Северина Койнарчева и Джеврие Караибрям, към учебните стаи, преминавайки през шестица, оформена от цветя и под звуците на първия звънец. По стар български обичай първокласник получи ключа на знанието.
Гости на тържеството бяха областният лидер на ДПС Изет Шабан, кметът на общината Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям.
От свое име и от името на кмета на общината Ресми Мурад председателят на местния парламент Сезгин Байрям прочете поздравителен адрес до учениците и учителите. В него двамата ръководители посочват, че децата пристъпват прага на училището, където ги очакват любимите учители, приятелите и години път към знанието. Път, който ще ги изгради като личности със самочувствие, уверени в себе си, убедени в своята неповторимост, изповядващи вечните човешки ценности. Те изпратиха поздравителни адреси и до другите училища на територията на общината – СУ „Хр.Смирненски” (Бял извор), ОУ „Св.Св. Кирил и Методий’ (Падина), ОУ „Отец Паисий” (Жълтуша), ОУ „А.С.Макаренско” (Боровица) и ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” (Горно Прахово). Около 650 ученици има общо в цялата община, а 77 първолаци за пръв път ще чуят училищния звънец.
Кметът на общината Ресми Мурад зарадва първокласниците с книжки и учебни принадлежности.
 
Автор: Гюнер ШЮКРИ
 
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!