СПЕКТАКЪЛЪТ „КЪЛБО“-ЧАСТ 3 ЩЕ УЧАСТВА В ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ В ШВЕЦИЯ

СПЕКТАКЪЛЪТ „КЪЛБО“-ЧАСТ 3 ЩЕ УЧАСТВА В ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ В ШВЕЦИЯ

Най-новият спектакъл на Центъра за изкуства „За Родопите“ – „Кълбо“ -част 3 ще участва на Международния театрален фестивал „Куклени дни в Малмьо“. Представлението е предвидено в Театър „Барненсен“ в Малмьо на 31 октомври 2021 г. Спектакълът наскоро получи наградата за музика на Международния фестивал за куклен театър за възрастни“ - „Пиеро“.

Автор и режисьор на моноспектакъла на Десислава Минчева и Петър Тодоров, сценографията е на Стафан и Енид Бьорклунд от Швеция. Костюмите са на Николина Костова-Богданова, а музиката е написана от Милен Апостолов по мотиви на „Болеро“ на Морис Равел. Участието се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура“

.
Друг награждаван спектакъл на Петър Тодоров с Десислава Минчева в главната роля също ще вземе участие във фестивала в Швеция с представление на 30 октомври. Това е спектакълът - носител на наградата „Икар“ за най-добро куклено представление през 2019 г и носител на трите главни награди на Международния фестивал „Двама са малко, трима са много“ през 2019 г – „Филифьонката, която вярваше в бедствия“ на Държавен куклен театър Бургас.

Пресцентър на община Смолян

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре