Спектакълът "Юдина ела" на момчиловска сцена

Спектакълът "Юдина ела"  на момчиловска сцена
Спектакълът "Юдина ела" по разкази на духовния водач на Момчиловци и краевед отец Константин Канев ще бъде представен на момчиловска сцена ( НЧ "Светлина) довечера в 18 ч. Завладяващото представление ще бъде духовен подарък за всички нас след деня на светите братя Кирил и Методий. На сцената ще оживявеят Сляпа Дана, Дрохо кехая, Юдичев Тодор и други герои от различни разкази на отец Канев, вплетени в интересен сюжет от режисьора Юрий Дачев.
Спектакълът е създаден специално по повод 70-годишния юбилей на Родопски драматичен театър "Николай Хайтов" - Смолян и гостува в селото ни по покана на Кметство - Момчиловци.
Публиката ще стане свидетел на драматична любов и страдания, смълчаващо със силата си човешко достойнство, талант и изкупление за неговото притежаване, възхищение пред живота в сянката на страшни изпитания. В разказите на Константин Канев всичко това е сплетено като корените на вековно родопско дърво. Истинските хора и техните истории идват към нас от далечно време, през реални събития и легенди, придобиват необикновена осанка, карат ни да притихнем пред техните болка и красота, пред мъдростта и духовната им щедрост. И да си припомним, не без срам, как се живее гордо и изправено – споделя режисьорът Юрий Дачев.
Музиката в спектакъла е на Мира Искърова. Участват актьорите Емилия Ованесян, Искра Йосифова, Божана Мановска, Димитър Димитров, Делян Илиев, Мариан Бозуков, Борис Хаджийски, Атанас Найденов и Никола Орешков.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре