Спонсори на футболни тениски

Спонсори на футболни тениски

Най-добрите футболни тениски на всички времена се запомнят с техния производител, дизайн и цялостно внимание към детайла, но придружаващият спонсор също е от съществено значение, за да завърши цялостната визия.

Спонсорството на футболни тениски за първи път стана обичайно през 80-те години на миналия век, а сега спонсорите вече са фундаментални за естетиката на добрата фланелка, с някои от най-разпознаваемите клубове в играта, придружени от легендарно брандиране, за да създадат някои от най-носталгичните фланелки, създавани някога.

1. AC Milan и Opel

Години на дейност: 1994 – 2006

Opel е един от най-чистите клубни спонсори на всички времена, като е бил предоставен от ПСЖ и Байерн, но производителят на автомобили е най-известен с това, че е отличавал AC Milan по време на период на доминация през 90-те и 00-те години. Хора като Дида, Кака, Шевченко и Неста се събират в тази емблематична капка.

2. Newcastle United и Newcastle Brown Ale

Години на дейност: 1994 – 2000

Въпреки че връзката на Toon Army с Newcastle Brown Ale изглежда, че е продължила цял живот, тя съществува само шест години в средата на 90-те. Партньорството обаче благославя редица класически екипи на Висшата лига и е носено от емблематичния екип на Entertainers на Ginola, Asprilla, Ferdinand и други. Автентичността е един от най-важните фактори за всеки комплект, така че когато се случи по този начин... то просто работи.

3. Fiorentina и Nintendo

Години на дейност: 1997 – 1999

В продължение на два сезона Фиорентина има един от най-легендарните спонсори в историята на играта - Nintendo. Игралният гигант се свърза със Серия А от лигата на Италия, за да популяризира изданието N64 на Нинтендо.

4. Paris Saint-Germain и Fly Emirates

Години на дейност: 2006 – 2019

Nike и PSG не пропуснаха нито веднъж възможността Fly Emirates да е спонсор на фланелките на клуба. ПСЖ отдавна са известни като кралете на фланелките и “стриит” стил и те не биха успели да постигнат това постижение без изключително изчистеното лого на фланелките на Fly Emirates. Една от най-чистите комбинации на всички времена.

5. Arsenal и O2

Години на дейност: 2002 – 2006

Арсенал е благословен с едни от най-добрите спонсори на фланелки на всички времена, отличаващ се с най-семплите и чисти лога, разположени на техните фланелки през последните три десетилетия. Докато JVC и Sega/Dreamcast са сред най-добрите, ерата на O2 и Арсенал беше най-добрата по отношение на величието на терена, видяхме хора като Хенри, Виера и Бергкамп да ги обличат в разцвета на силите си.

6. Liverpool и Carlsberg

Години на дейност: 1992 – 2010

Carlsberg може би е най-добрият спонсор на фланелки в историята на Ливърпул и най-вече на естетическо ниво. Разбира се, Crown Paints и Candy бяха част от славните дни на Ливърпул, но Карлсберг просто се отличи по различен начин на фланелката на червените. След години футбол на средно ниво, понякога с добри спомени като Торес и Джерард или представянето им на Шампионската лига в Истанбул, логото на Carlsberg на фланелката, прави датската бира наистина легендарна част от историята на Ливърпул и най-дългото партньорство в историята на Висшата лига.

7. Bayern Munich и T-Mobile

Години на дейност: От 2002 г

Усъвършенстваният шаблон „T“ на T Mobile върху екипите на adidas и Bayern съвпадна с ерата на ненадминат възход и ерата на местното господство на баварците.

8. Manchester United и Vodafone

Години на дейност: 2001 – 2006

Докато Sharp е свързан с трибъл отбора на Фърги, Vodafone е избирал хора като Дейвид Бекъм преди Интер Маями, Уейн Рууни преди трансплантацията на коса и Кристиано Роналдо преди естетиката по зъбите му и преди те да станат мегазвезди на Олд Тафорд, всички те носеха футболните фланелки с логото на Vodafonе. Абсолютна класика.

9. Inter Milan и Pirelli

Години на дейност: От 1995г

Inter Milan може да прекрати емблематичното си спонсорско партньорство за футболни фланелки с Pirelli след този сезон, слагайки край на едно от най-емблематичните партньорства с брандинг в играта. Nike, признавайки величието на едно от най-добрите лога, проектира третата фланелка на клуба този сезон около самия спонсор и добавя колекция от студени капсули за зареждане.

10. Napoli и Mars

Години на дейност: 1988 – 1989

Марадона превърна всяка фланелка, която носеше през годините, в класика, но връзката между Наполи и Марс беше на абсолютно ниво. С ретро дизайн и впечатляващ шрифт на Марс, фланелката е класика от Серия А, с която Адзурите спечелиха последното си Скудето през 1989г.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре