Menu
Четвъртък, 30 Май 2019 18:29

Спортът е по-добрия начин децата да пораснат

Публикувана от Прочетена 6411 пъти
На 29.05.2019 г.от 14.00 часа, в спортна зала „Величко Чолаков“ гр. Смолян се проведе спортно състезание със седемдесет ученици от петите класове на всички училища в град Смолян „Спортът е по-добрия начин децата да пораснат“ като част от Плана за действие по Националната стратегия за младежта (2010-2020). Кампанията е насочена към превенция на правонарушения, извършени от младежи, част от приоритет 9 - „Повишаване ролята на младите хора в превенцията на престъпността“.
 
Дейностите са заложени в изпълнение на сключено споразумение между Главна дирекция „Национална полиция“ и Съюза на пивоварите в Р България за сътрудничество и взаимодействие в превантивната кампания срещу употребата на алкохол сред подрастващите. Сътрудничеството и взаимодействието се състоят в реализиране на спортни дейности, с цел популяризиране на физическото възпитание и спорта сред младежите и ограничаване на извършените от тях престъпления и правонарушения.
 
Организатори на проявата са Главна дирекция „Национална полиция“, Областна дирекция на МВР – Смолян, Регионално управление на образованието - Смолян. От Съюза на пивоварите в България са подсигурени много награди и изненади за всички участници. Участниците и гостите на състезанията ще имат възможност да наблюдават демонстрации на служители на МВР по различни направления на дейност, в това число пожарна безопасност, защита на населението, задържане на нарушител и други.
 
Нямаше победители или победени, а състезанието се превърна в празник с участието на гайдари, танцьори и спортисти. Всички деца бяха обявени за победители и получиха купи, медали и материални награди осигурени от Съюза на пивоварите в Р България. След приключване на мероприятието те имаха възможност да присъстват на различни демонстрации, представени от служители на ОД на МВР – Смолян.
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!