Menu
Петък, 22 Февруари 2019 11:51

Спортно туристически и атракционен център ще правят в Баните

Публикувана от Прочетена 6993 пъти

Спортно-туристически и атракционен център ще правят в община Баните. Това обяви кметът Милен Белчев. Центърът ще бъде разположен на 18 декара общинска площ.

„В момента разработваме ПУП за мястото, което се намира по посока на село Треве. Вече е отлята сцената, с размери 10 на 10, на поляна, на която има много добра панорама. С намерение сме там да се провеждат атракции от рода на спорт с АТВ-та, моторен спорт, вело туризъм, конен туризъм и др.“, каза Белчев.

Освен това в Баните ще бъде изградена и още една екопътека с дължина  1,8 км по поречието на река Малка Арда, край т.нар. водно огледало, което се образува от мини ВЕЦ-а след Баните по посока с. Вишнево. „Покрай това водно огледало ще направим 4 метрова широка алея за разходка край реката.

В момента вървят отчуждителни процедури. Работим и по изграждането на ски влек, разположен на северния склон на с. Давидково. В момента правим ПУП за това място“, добави кметът на Баните. По думите му идеята е почиващият, който ще дойде в Баните да се лекува с водата, да има възможност и за разходка в планината. Общината предразполага за развитие на различен вид туризъм. Надморската височина започва от 400 м в най-ниската част и стига до 2 хил. м. на връх Свобода.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!