Средец и Гърнати в неделинско очакват промяната

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Млади и стари в селата Средец и Гърнати с надежда посрещнаха кандидат-депутатите от коалиция "БСП за България". Там на среща с жителите бяха водачът на листата Дора Янкова, Христо Беров и Севдалин Хъшинов, които представиха програмата на социалистите за управление на държавата. И тук те подчертаха, че ще се борят за повече контрол и връщане на държавата в ролята й на стопанин. Хората тук се оплакаха, че вече са отчаяни от "този див капитализъм" и оставянето им на произвола. Държат да си върнат защитата от страна на държавата за производството на тютюн, защото това е единствения поминък за неделинските села, а сега са притиснати от прекупвачите и трудът им е съвсем обезценен.

Млад човек от с.Средец с отчаяние сподели, че е принуден да пътува по 300 км до София и да изостави семейството си, за да търси прехраната си в София.

"А искам да съм тук, на село. Децата ми да растат спокойно и да ги гледам, а не да се чудя как да изкарам за елементарните ни нужди и да плащам кредити. Вече не вярвам ни в държава, ни в управление!" с мъка и гняв сподели той пред кандидатите за народни представители.

bsp 15 03 001

Затова е нужно държавата да си дойде на мястото и да осигури поминък на тези хора. Има надежда за промяна и ние знаем как да я осъществим, заяви с увереност Дора Янкова.
Образованието и тук е болна тема за жителите. Училището е с 19 ученика и е защитено, но директора помоли за допълнително финансиране за учениците, защото не стигало за учителските заплати.
Въпреки това, от тук излизат най-добре подготвените деца в общината, похвали се местната преподавателка по природни науки

.bsp 15 03 002


"От тук всяка година имам поне по един ученик, който е на национална олимпиада и всичките ми деца ги приемат в елитните гимназии" с гордост заяви тя.
Нека всички заедно да се борим за повече справедливост, защото без вашата помощ, няма как и ние да направим промяната. В следващото управление на БСП коалиционен партньор ще ни е народа!

БСП - Смолян Пресцентър

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре