Menu
Сряда, 04 Април 2018 14:03

Среща с магията на гобленарското изкуство в читалище „Кирил Маджаров-1866” гр. Смолян

Публикувана от Прочетена 1940 пъти

На 3 април в зала „Юбилейна-150” на читалището се откри дългоочакваната изложба на гоблени. Не случайно беше избрано това да стане в дните около красивия пролетен празник Цветница - върху голяма част от гоблените греят именно цветовете на живата природа, сред които и цветята.

Гоблените са на различна тематика - освен цветя сред тях има пейзажи, натюрморти, икони, имитации на известни картини, фигури на хора и животни и др.На стените на зала "Юбилейна-150 са изложени 51 прекрасни гоблена, а авторките на тези красиви платна са Величка Каварджикова, Стела Бичокова, Йорданка Зафирова, Радка Сидерова, Цонка Николова, Елза Караджова, Рени Георгиева, Сийка Алексиева, Иванка Демирева и Петрана Сункова.

Специален поздрав към гостите и участниците в изложбата отправиха най-малките ученици от Школата по народно пеене „Китка виена” с ръководител Младен Койноров – Ивайла Невенова, Мария Гаджева и Николай Четроков в съпровод на гайдаря Кристиян Ковачев.

Светла Гергьовска
организатор дейности

 

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!