Menu
Понеделник, 10 Юни 2019 19:41

Стартира благоустрояването на площада в село Долен

Публикувана от Прочетена 821 пъти
Стартира благоустрояването на площада в село Долен снимка: община Златоград
На 05.06.2019 г., в с. Долен, Кметът на Община Златоград Мирослав Янчев даде старт на строителните дейности по благоустрояване на площада и обновяване на площи за обществено ползване в центъра на населеното място.
Финансирането на проекта е осигурено от Министерски съвет и е на стойност 344 943 лв. 
 
На събитието присъстваха Председателят на Общински съвет Златоград Емилия Кръстева, кметът на с. Долен, представители на Общинска администрация Златоград, имамът на селото г-н Камберов, представители на Строителен надзор на обекта, представители изпълнитела на строителните дейности на обекта, както и много жители на селото.

Господин Янчев сподели радостта си от факта, че с реализирането на този проект, ще се подобри не само визията на с. Долен, но и жителите и гостите му ще могат да прекарват свободното си време пълноценно и приятно. Изказа и благодарности на всички, които са помогнали да се реализира идеята за обновяване на центъра на селото, както и на жителите му за проявеното търпение и разбиране.

В проекта е предвидено богато озеленяване с декоративна растителност и благоустрояване на площада с декоративни цветни бетонови вибропресовани изделия. Ще бъде обособен кът за почивка с перголи, сцена за културни мероприятия, две детски площадки (0-3 години и 3-12 години), както и площадка за стрийт фитнес. В рамките на осигуреното финансиране ще се изгради обществена тоалетна, включително и за хора в неравностойно положение, ще бъде реконструирана съществуващата чешма и водопровода в близост до чешмата. В цялото площадно пространство ще бъде монтирано ново парково осветление.Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!