Стартира кампания за предприемачески идеи и кариерна реализация

Йелена Филипович-Стоянов       Снимка: Борислава Борисова
Започна записването за новото издание на Националната кампания "Започни млад". Това е най-голямото състезание за предприемачески идеи и кариерна реализация. Тази година домакини на събитията ще бъдат София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Монтана и Смолян. 
 
Посланик на кампанията е Йелена Филипович-Стоянов - дипломат, бивш управляващ посолството на Черна гора в България. Пред БНР тя уточни, че това е кампания на списание "Български предприемач" и напомни, че първото издание е било през 2021 г. в Русе. Тогава идеята е била събитието да е еднократно. Сега кампанията вече е в цяла България. Тази година ще имаме събития в 8 града, уточни Йелена Филипович-Стоянов в предаването "Преди всички". 
 
"Идеята е да бъдем такова място, където млади, амбицирани, образовани хора, които искат да се развиват в България, да се срещнат с представители на успешните бизнеси в България", коментира тя. 
 
По думите ѝ тази година има две платформи. Първата е за стартъпи. Там младите хора ще могат да представят своята бизнес идея и да си намерят инвеститор, отбеляза Стоянов и посочи, че възрастовата граница за това е от 18 до 29 години. 
 
Тази година има и платформа за хора, които искат да се развият в кариерата - да започнат платен стаж в компания, след което да сключат постоянен договор и да останат в България, добави тя.
 
Младежите са най-голямото ни богатство, те са нашето бъдеще, категорична бе Йелена Филипович-Стоянов. По думите ѝ младежите имат много качествени идеи, а също така и хора, които искат да инвестират в тях.
 
Първите събития започват през месец октомври. 
 
Източник: БНР
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре