Стартира обществена поръчка за обезопасяване на срутището на пътя Асеновград - Смолян

Стартира обществена поръчка за обезопасяване на срутището на пътя Асеновград - Смолян
Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за извършване на проучвателно-проектантски работи за обезопасяване на срутището при км 42+040 на републикански път II-86 Асеновград - Смолян, на територията на област Пловдив. Целта е да бъдат проучени инженерно-геоложките условия в района на срутището, причините за неговото активизиране и разработването на проект за трайното възстановяване и укрепване на засегнатия пътен участък. Индикативната стойност на поръчката е 16 500 лв., а срокът за изпълнение е 30 дни. Кандидатите могат да подават офертите до 11 юни т. г.

От обилните валежи на 16 март т. г. се срути огромно количество скална маса при км 42+040 на път II-86 Асеновград – Смолян. Това доведе до блокиране на движението в двете посоки в участъка с дължина от около 200 метра.
Агенция „Пътна инфраструктура“ е подала информационна форма пред Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет за осигуряване на средства за укрепване на пътния участък. Прогнозната стойност е 1,2 млн. лв. Възстановителните дейности ще бъдат възложени след завършване на проучвателно-проектантските работи.

Укрепването на скалните откоси на път II-86 Асеновград – Смолян - при км 43+650 (срещу Юговско ханче), км 29+215 и км 29+455 (след Асеновград), е възложено на изпълнителя на лот 14 от „Транзитни пътища V“ „Сдружение „Родопи II-86”. По тази програма се рехабилитират 48,6 км от път II-86 Асеновград - Смолян. Строително-монтажните работи на обекта трябва да приключат през октомври т. г.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре