Menu
Сряда, 21 Ноември 2018 11:25

Стартира процедура по ОВОС за трета лента на пътя Смолян-Асеновград

Публикувана от Прочетена 1778 пъти
Снимката е илюстративна Снимката е илюстративна
Стартира процедура по оценка на въздействието на околната среда (ОВОС), за изграждането на трета лента по пътя Смолян-Асеновград. Това става ясно от обявление на страницата на Община Смолян, с което се прави поредната крачка за реализирането от десетилетие чакан проект за трето платно по въпросния пътен участък. За съжаление, сега съществуващият път не позволява изграждането на трето платно по целият участък, като след оглед на експерти са набелязани четири отсечки, където ще има трето платно.

На територията на Смолянска област те са три отсечки по 5 км. Първата е от района на Рожен в посока с. Соколовци, втората е от Чепеларе в посока към разклона за с.Проглед и Хвойна – Чепеларе. Идейните варианти са два, като единият е в посока скат, а другият е в посока река. Четвъртият участък се намира на територията на област Пловдив.

От Агенция „Пътна инфраструктура" още в началото на годината обявиха инвестиционно предложение за изграждане на трите участъка. Сега стартира и следващият етап на процедурата, а именно извършване на оценка на въздействие върху околната среда на засегнатото население.

Заинтересуваните лица могат да изразят становища в 14 дневен срок в Регионалната инспекция по околна среда и водите в Смолян.
 
Източник: dariknews.bg
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!