Menu
Сряда, 20 Февруари 2019 18:06

Стихотворения от Кирил Маджаров прозвучаха в библиотеката на НЧ“Балкански просветител-1871“

Публикувана от Прочетена 612 пъти

Поетична среща, посветена на родопския поет Кирил Маджаров се проведе в библиотеката на НЧ“Балкански просветител - 1871“. Поводът е 105 години от рождението на твореца, които се навършиха на 14 февруари. Също така и желанието на библиотекарката Любомира Чаталбашева да запознае млади читатели с част от неговото творчество. Тя представи пред ученици от ОУ „Проф.д-р Асен Златаров“ най-важните му биографични данни, а преподавателката Розета Субашиева прочете  избрани стихотворения на поета-антифашист. В залата прозвуча и най-вълнуващата му творба „Родопа“:

Гордей се, Родопа, и вдигай чела

над стръмни гранитни скали.

Закърмила в буря велики дела

размайвай на воля широко крила,

достигай самите орли!

Чувайки творбата, си мислим, че тези съвършени стихове могат да бъдат изписани на сградата на водеща просветна институция. Идеята се роди в читалището, дано се намерят общественици, които да я подкрепят.

Сийка КЕТЕВА

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!