Столетникът Тома Чолаков гласува за по-добро бъдеще за младите

Столетникът Тома Чолаков
100 – годишният Тома Чолаков от Смолян упражни правото си на глас около 10 часа в избирателната секция в Спортната зала в града. Дядо Тома използвал хубавото време и тръгнал сам и пеша до  урната. Никога до сега не е пропускал избори. „Трябва да се гласува и младите трябва да гласуват, за по-добър живот”, казва столетникът. Винаги гласува за една и съща партия. „Никога не съм се пребоядисвал. А днес гласувам,  за да има работа за младите хора, за по-спокоен живот и да няма вече криза”, каза дядо Тома.
В 100-годишния си живот е видял и хубаво и лошо. Сега обаче, според него, животът е много тежък. Пенсията на Тома Чолаков е 180 лв. На въпрос стигат ли му, отговаря: „Стигането няма мярка, мъчим се да стигат”.
Дядо Тома навърши столетие на 5 февруари тази година. За себе си казва, че е добре, щом е на крака.  За своите 100 години е натрупал опит и мъдрост, но е успял да запази духа и скромността си. На младите днес пожелава да са живи и здрави и да имат добър живот. Акъл не дава, защото, според дядо Тома, сега младите много много не слушат. „Животът се измени коренно, по-рано имаха уважение към старите хора, сега няма такова нещо”, каза Тома Чолаков.
 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре