Menu
Петък, 20 Октомври 2017 18:02

Струнен дует „Вейл” и формация „Тъпани и гайди” ще изнесат на 21 октомври концерт за Празника на Смолян

Публикувана от Прочетена 1011 пъти

„Смолян празнува свобода”, под това мото на 21 октомври от 18.00 часа

в зала 1 на РДТ „Николай Хайтов”, община Смолян организира концерт за гражданите и гостите на града. В него ще вземат участие Струнен дует „Вейл” и формация „Тъпани и гайди”.

Двамата виртуозни музиканти Мая и Пламен Ковачеви печелят престижни награди по международни сцени. Миналата година те получиха в Лас Вегас награда „Грами” за модерна класическа музика. Дует „Вейл” има един авторски албум и подготвя втори.

Формация „Тъпани и гайди” съществува от 2011 г. Традиционният родопски звук е заложен в основата на звученето , но е преплетен с тежък съпровод на австралийско диджериду и перуански кахон. Смолянската публика ще се наслади на изпълненията на Валентина Добрева, Лазар Кермедчиев, Григор Лалов, Росен Росенов, Костадин Канев, Петър Йорданов и Георги Маринов Хорхе.

Община Смоля и кметът Николай Мелемов канят смолянчани и гостите на града да посетят концерта. Входът е безплатен.

Пресцентър на община Смолян

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!