Сряда, 27 Май 2020 21:53

СТУДЕНТИ ОТ МОЛДОВА СА ДОВОЛНИ ОТ ОБУЧЕНИЕТО СИ ВЪВ ФИЗИКО-ТЕХНОЛОГИЧЕН ФАКУЛТЕТ КЪМ ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ „ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ”

Олег Маниш
Олег Маниш|||| Олег Маниш|||| ||||

Още със създаването на Физико-технологичния факултет ръководството му стартира инициатива да привлече за обучение  бесарабски българи. През настоящата учебна 2019/2020 година това вече е факт и сред първокурсниците са бесарабски българи от Молдова.   

„Да изучавам „Хардуерни и софтуерни системи” беше мое голямо желание, тъй като имам интерес към електрониката и исках професия, която да е насочена в тази посока. Радвам се, че съм студент във Физико-технологичния факултет. Много ми харесва процеса на обучението и подходът на преподавателите. Тук се намира много силен екип преподаватели, които споделят с нас знанията и опита си. Научната дейност на Университета, според мен, е на доста високо ниво, което не може да не ме радва”, споделя Сергей Стайков от Тараклийски район в Република Молдова. „Бих препоръчал на други млади хора да започнат обучението си във Физико-технологичния факултет, защото тук се дава една възможност да си покажеш уменията и да отвориш нови възможности за себе си”, добавя той и изказва удоволствието си от съчетанието да учи любимата специалност в прекрасен град с необикновено красива природа, високи зелени планини, дружелюбни хора, които му съдействат да се реализира.

photo_Sergei_Staikov.jpg

Сергей Стайков

Доволен от обучението си във Факултета е и Олег Маниш. Той също изучава желана от него специалност „Машиностроителна техника и технологии”. „Харесва ми графикът на обучението, защото мога да съчетая обучението и работата си. Благодарение на Факултета в Смолян започнах работа в „Арексим Инженеринг” ЕАД като шлосер-инструменталчик. Бих препоръчал Физико-технологичния факултет на всеки, който иска да постигне развитие в техническите науки, тъй като обучението е задълбочено и насочено към конкретната специалност”.

 „Тази година приехме първите си студенти от Молдова. Моето и на колегите ми мнение е, че те са отговорни, старателни, диалогични. Прави впечатление добрата им подготовка. Младежите бързо се адаптираха и са добре приети от състудентите си”, коментира доц. Слави Любомиров, Заместник декан на Факултета. „Смолян е спокоен, красив град. Базата на Факултета е осъвременена и предлага адекватно обучение, съобразено с изискванията на динамично развиващия се трудов пазар. Голяма част от студентите във ФТФ – база Смолян се реализират в местни фирми, благодарение на изграденото дългогодишно сътрудничество с предприятията от региона. Така че обучението във Физико-технологичния факултет на ПУ „Паисий Хилендарски” е разумен избор за всеки, който желае да се развива и реализира в инженерните науки”, обобщи доц. Любомиров.

Желаещите могат да получат повече информация на http://pu-ftf.eu/ и http://student.pu-ftf.eu/ .

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!