Св. Мина да закриля семействата, призова с молитви архимандрит Висарион

Св. Мина да закриля семействата,  призова с молитви архимандрит Висарион

Храмовият празник на параклиса „Св. Мина“ в Смолян и тази година беляза масово посещение на вярващи и гореща  надежда,  че светецът- чудотворец ще продължи да ни помага. Празничният водосвет бе отслужен от архиерейския наместник Негово Високопреподобие архимандрит Висарион заедно с  иконом Запрян Шиков от храм „Св. Неделя’.

В молитвите си архимандрит Висарион призова закрилата на св. Мина над семействата и жените, над болните и слабите, която се случва чрез Божията любов. Помоли се да бъде пазен нашият град и Родопа планина. Да има мир и благоденствие. Той преподаде архипастирския поздрав към жителите на Смолян  от Пловдивския митрополит и поздрави именниците.

    Отец Запрян припомни Христовото дело на св. Мина, който се жертвал, за да запази вярата си и сега да бъде в небесното царство, увенчан с венеца на правдата. Пожела на всички живот, здраве и любов.

     В параклиса бяха донесени за здраве много петохлебия и десетки питки, които архим. Висарион и о. Запрян осветиха. На водосвета бяха прочетени всички имена, които вярващите записват за благословение. Поръсени бяха със светена вода всички присъстващи, както и стотици пакети с благословена храна, приготвена за храмовия празник на параклиса.

   Духовниците и църковният хор въздигнаха към небесата тържествено възгласа „На многая лета!“

Росица Примовска

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре