Сватба по старовремски тертип

Нова атракция - сватба на поляна по старовремски тертип, предлага чепеларското село Проглед. За радостните събития в селото са пригодили равна ливада в местността Тузлата. Осигурено е всичко за една красива и запомняща се церемония, съобщиха от общината в Чепеларе. Местните могат веднага да опънат шатра, да осигурят гайдари, певци, носии, кетъринг от Пампорово и екотоалетни.
"Всеки може да се ожени както предците ни, казва кметът на Проглед Марио Куцинов. За сватбарите в селото има 80 легла на цени от 15 до 25 лв. За ползване на ливадата за сватба се плащат 250 лв.
Първите младоженци вече са се възползвали от офертата. Българин и рускиня са се оженили през уикенда. Младоженците Иван и Диляра завършили икономика във Франция. Решили да пресъздадат сватбата на Манол и Елица от филма "Време разделно" по романа на Антон Дончев.
За сватбеното тържество пристигнали 120 души - техни роднини и бивши състуденти от всички краища на света. Всички до един били облечени в народни носии на различните нации. Имаше кипърци, индийци, новозеландци, австралийци, канадци, французи", разказа кметът. 30 деца от Националното училище за фолклорно изкуство от село Широка лъка пели и танцували на сватбарите. Покрай наздравиците чужденците смело учили заедно стъпките на народните ни хора.
снимките са предоставени от Община Чепеларе
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре