Menu
Сряда, 27 Септември 2017 11:13

Свлачище застрашава жители в Община Чепеларе

Написана от
Прочетена 1077 пъти
община Чепеларе община Чепеларе

Поради обилните дъждове се е активизирало свлачище в село Павелско, което застрашава къщите в близост до него. Кметът на селото Нели Дочева се опасява, че поради свлачището е ограничен достъпа на превозни средства по пътя, а има и опасност от прекъсване на единствения достъп до жилищни сгради в селото от автомобили със специален режим.

Мостът, свързващ новата и старата част на селото, е с огромна дупка с размери един на два метри, която може да се окаже капан за преминаващите по него, както и да прекъсне транспортната връзка в селото. Многократно е искано финансиране от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет за неотложен ремонт на съоръжението, но без резултат.

Десетки са и нападалите камъни по главния път Чепеларе-Асеновград, както и по пътя Хвойна-Павелско. За това и от Община Чепеларе апелират за повишено внимание при шофиране, предвид лошите метеорологични условия.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!