Menu
Четвъртък, 15 Юни 2017 17:39

Талантливите самодейци при читалището в Мадан продължават с лекота да трупат награди

Написана от
Талантливите самодейци при читалището в Мадан продължават с лекота да трупат награди снимка: община Мадан
Самодейците при НЧ“Иван Вазов-1999“- гр. Мадан взеха участие и се представиха изключително успешно в осмото издание на национален фолклорен фестивал „Рила ни гледа”- гр. Дупница с международно участие.
Възпитаничките на Бистра Панджилова от Групата за автентичен фолклор, акомпанирани от гайдаря Никола Андонов заслужено си спечелиха - Диплом и статуетка за присъдено IIро място от прекрасното изпълнение на песните „Бела съм, бела, юначе” и „Зьомни ма, зьомни, момнеле”
Солистката Ива Ботева пък бе наградена с Диплом и медал за присъдено IIIто място с индивидуалното изпълнение на песните „Кожильо” и „Абре, юначе, лудо и младо”.
Във форума взеха участие и хороигралките от ТК „Родопски кристал” с р-л Екатерина Лазарова. На сцената те тропнаха Сворнато хоро и Пиринска китка, за което бяха наградени с Грамота за отлично представяне.
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!