Menu
Понеделник, 13 Март 2017 17:52

Техническият колеж в Смолян обявява прием за обучение на студенти в степен „бакалавър”

Написана от
Техническият колеж в Смолян обявява прием за обучение на студенти в степен „бакалавър” снимка: ПУ Пловдив
За първа година Техническият колеж – Смолян към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” обявява прием за обучение на студенти в образователно-квалификационна степен „Бакалавър”. Курсът на обучение ще е четири години, а завършилите бакалаври ще получат професионална квалификация „Инженер по...” съответната специалност. Специалностите, по които Колежът обявява прием за учебната 2017/2018 година са: „Машиностроителна техника и технологии“; „Автомобилна техника“; „Електроенергийна техника”, „Компютърни и комуникационни системи“ и новата „Хардуерни и софтуерни и системи”.
В учебните им планове са включени модули от програми, които отговарят на търсенето на професионално обучени кадри за региона. Специфично за обучението и по петте специалности е силно застъпената практическа подготовка под формата на практики и лабораторни упражнения, част от които се провеждат в производствени предприятия от региона. Това позволява студентите да се запознават със съвременно оборудване и нови технологии, което е гаранция за тяхната успешна професионална реализация.
Колежът се развива непрекъснато с оглед подготвяните в него кадри да отговарят на нуждите на трудовия пазар, сподели доц. д-р Силвия Стоянова и прикани всички желаещи да се развиват в областта на техническите науки да осигурят бъдещето си като инвестират в образованието си в Технически колеж – Смолян. Желаещите да се обучават в Колежа могат да кандидатстват:  с оценките от държавни зрелостни изпити по Български език и литература, Математика или Физика и астрономия или с оценка от кандидатстудентски тест по Математика, положен в Техническия колеж, или с оценки от конкурсни изпити по Математика, Информатика или Физика, положени в друго висше училище в годината на кандидатстването. Предварителни изпити са на 24 март, 21 април, 26 май, 23 юни 2017 г.,от 14,00 часа в Техническия колеж. По-подробна информация може да се получи на място в Техническия колеж, от специализирания сайт http://www.tk-smolian.eu или на https://uni-plovdiv.bg/pages/index/569/.
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!